Osteoporóza - „tichá epidemie naší doby“

Jen málo lidí bere tuto „tichou epidemii“ vážně. Ale prevence je nezbytná!

Osteoporóza, známá také jako osteoporóza, je onemocnění kostí charakterizované sníženou tvrdostí kostí, která je spojena se zvýšenou tendencí ke zlomeninám.

80% veškeré osteoporózy postihuje ženy po menopauze.

Vývoj osteoporózy je pomalý proces a příznaky se projeví až později, u žen je bohužel větší pravděpodobnost, že se projeví dříve. Ženy mají obvykle méně kostní hmoty než muži a hormonální změny během menopauzy snižují hustotu kostí ve větší míře.

Během osteoporózy se snižuje množství kostní hmoty a vápníku, což může vést ke zvýšené křehkosti a ke zvýšenému riziku spontánních zlomenin. Toto onemocnění postihuje v ČR přibližně 1 milion lidí, což má za následek v průměru 120 000 zlomenin kosti za rok.
Primární osteoporóza představuje 80% případů, včetně postmenopauzální a osteoporózy související se stárnutím. U žen je čtyřikrát častější vznik osteoporózy oproti mužům, nejčastěji kvůli menopauze nebo jinému nedostatku estrogenu. Osteoporáza však postihuje obě pohlaví. 

csontritkulás

Každý rok čítá téměř 20 000 zlomenin  zápěstí, 20 000 zlomenin femuru, 30 000 zlomenin obratlů a dalších 30 000 ostatních zlomenin.

Podle odborníků je potřeba udělat maximum aby se zabránilo první zlomenině. Prevence je tedy velmi důležitá - 2 tablety MultiLady denně přispívají ke zdraví kostí.

Díky speciálnímu složení vám MultiLady pomůže vést zdravý a šťastný život. Naše tělo spotřebovává vitamíny a minerály v našich každodenních činnostech, proto je nezbytné zajistit vyváženou výživu pro naše tělo. V dnešním zrychleném světě převážná většina lidí konzumuje potraviny chudé na živiny, které obsahují malé nebo žádné množství esenciálních vitamínů a minerálů. Špatná výživa může mít z dlouhodobého hlediska vážné následky. Doplňky stravy a multivitaminy, jako je MultiLady, poskytují vynikající a jednoduché řešení, které doplní naše nutriční nedostatky.